Aquaventure Water Park Dubai – Atlantis the Palm

Așadar, a mai trecut o săptămână, deci ce mai putem să facem în uichend prin Dubai??? O variantă foarte bună:  Aquaventure Water Park Dubai – Atlantis the Palm. Eu am fost singură (ce companie ar putea fi mai bună de atât) și nu am avut timp să mă plictisesc nici un minut din cele 8 ore petrecute acolo. Activitățile propuse sunt destul de variate, antrenante și în același timp emoționante. Pe la 7 seara se închide și am plecat și eu când responsabilii m-au rugat frumos, dar destul de insistent…,  să părăsesc piscina…. că dacă era după mine…..

Parcul acvatic se împarte în mai multe arii și poți cumpăra bilete separate sau diverse pachete pentru zonele de amuzament, pentru vestiare și prosoape. În parc și afară la intrare se găsesc magazine, buticuri cu minuturi (vată pe băț, chipsuri, înghețată, goufre, etc) și diverse restaurante de la fast food la cine de 5 stele. Costurile pentru parc….. variabile, foarte variabile….. cred că un minim e undeva la 200 de lei de persoană, dacă nu vrei să vizitezi nimic și dacă ai mâncat și ai băut bine acasă, putând să urce până la probabil 2000 de lei, în funcție de cât ești de dispus. Fac ceva reduceri pentru cei mici.

Pentru mine aventura a început în The Lost Chambers. Am pătruns într-un labirint de acvarii, un oraș pierdut prăbușit sub ape, decorat cu amfore, ziduri de piatră dărâmate și alte structuri metalice având ceva influențe egiptene sau poate chiar extraterestre (???). Localizarea temporală și curentul artistic sunt greu de deslușit. Dar în fond cine are timp de asta…? Miile de pești colorați, căluții de mare plutind în derivă (ei nu prea știu să înoate), rechinii, pisicile de mare, homarii, stelele de mare, meduzele fosforescente mi-au acaparat privirile cu desăvârșire  Sunt atât de multe exponate și atât de agitate! (ghidul nu a știut să îmi spună câte specii conțin acvariile, dar sunt peste 65,000 de animale marine). În turul pe care l-am achiziționat am vizitat: creșa (dacă aveam lupă aș fi văzut căluții de mare de 9 luni, sunt mici cât niște țânțari); bucătăria animalelor (ce miros…..); spitalul sau camera de aclimatizare; și instalația de filtrare a apei pentru bazine unde am hrănit peștii. A fost un tur interesant.

?????????? ???????????????????? ???????????????????? ????????????????????  

Am pornit apoi în pas voios către parcul acvatic. Distracția este centralizată. În mijlocul parcului guvernează un Ziggurat, un fel de piramidă. Piramida are patru paliere și de la fiecare pornește câte un tobogan  sau două,  fiecare de o complexitate diferită. După căderile rapide din tobogan ai posibilitatea să alegi între a ieși în plimbare, desculț pe asfaltul încins, până înapoi la Ziggurat și să urci scările până la toboganul dorit sau poți alege a continua parcursul pe un curs de apă ce merge până înapoi la etajul 1 al piramidei. Rețeaua cursurilor de apă ce înconjoară tot parcul până la liftul zigguratului propune o lunecare în stil Sohodol rafting, sau prin valurile unei mări învolburate. Pentru toată plimbarea se asigură și vehiculul de transport: niște colace mari cât roata de tractor, așadar șezutul șade comod și la adăpost de orice vătămare pe toată durata circuitului ales.

????????????????????

Dar aventura aventurilor și cea mai extraordinară și emoționantă experiență din parcul de distracții este cu siguranță întâlnirea cu delfinii. Undeva, în acest parc, la vreo zece minute depărtare de ziggurat se află The Dolphin Bay. Bazinele delfinilor construite ca o lagună, cu o plajă de nisip auriu și vegetația luxuriantă ca o cortină în planul din spate, așteaptă turiștii ce doresc să interacționeze cu minunatele animale. Fiind o experiență ce nu trebuie ratată, n-am ratat-o. Așa am avut ocazia să îl cunosc și să interacționez cu delfinul Black. Am trăit un sentiment incredibil de liniște și libertate când am atins pielea sa fină și umedă. Este impresionant cât este de educat și cuminte respectând regulile simple și clare, inteligența lor este remarcabilă. Iar pentru binele tuturor există reguli ce trebuie respectate și de om nu doar de animal. În programul la care am participat am înotat cu doi delfini – ei au înotat, eu doar am încercat să nu dau drumul înotătoarelor lor dorsale… Iar Black m-a împins cu botul în talpă parcurgând astfel în mare viteză toată lungimea lagunei. Sunt niște animale magnifice și experiența merită din plin. Dacă voi mai avea ocazia, nu voi sta pe gânduri.

DSC_0095

Cam asta este pentru mine rețeta unei zile perfecte.

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: